"Fašistički odredi" protestovali zbog vakcine VIDEO

Oko 500 učestvovalo je danas u demonstracijama u Pezaru protiv potvrde o vakcinaciji, “zelene propusnice”, u Pezaru, i to ispred kuće gradonačelnika.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/dechevm
Ilustracija: Depositphotos/dechevm

"Demonstranti su urlali, pretili, zvonili i sve su to radili prenoseći dogadjaj direktno putem društvenih mreža. Sada pola Italije zna gde mi je kuća, a moja porodica i ja već već dobijamo pretnje smrću”, izjavio je gradonačelnik Mateo Riči, a prenosi agencija ANSA.

Gradonačelnik je bio na službenom putu, a vest je dobio od supruge koja je zajedno sa dvoje maloletne bila u kući.

"Mislim da je situacija u Pezaru izmakla kontroli. Demonstranti su se ponašali kao fašistički odredi, a policija nije reagovala već je demonstrante mirno dopratila do moje privatne kuće. To je neprihvatljivo"”, kaže prvi građanin Pezara.

Vest je na prvim stranama gotovo svih italijanskih medija, a solidarnost sa gradonačelnikom izrazile su jednoglasno, sve parlamentarne stranke. Gradonačelnik Pezara je rekao da je veoma zabrinut, između ostalog jer je organizator demonstracija izvesni Umberto Kariera pre nekoliko dana lično razgovarao sa liderom desničarske stranke Liga Mateom Salvinijem.

“Veoma smo uznemireni. Takvo ponašanje je neprihvatljivo. Podneli smo tužbu protiv organizatora”, rekao je za medije gradonačelnik Riči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 468 idi na stranu