Krivokapić poslao dopis: "Neću se pojaviti"

Podgorica -- Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić odbio je da se pojavi na saslušanj uzbog izjave da zna da mu se spremalo hapšenje posle potpisivanja Temeljnog ugovora.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Krivokapić sprema "temeljnu prevaru"?

"Onog momenta kada je Krivokapić postao mandatar..."

Odbor za bezbednost i odbranu počeo je sednicu na kojoj je trebao da obavi kontrolno saslušanje povodom izjave premijera Zdravka Krivokapića da mu se pripremalo hapšenje nakon što potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, međutim predsednik Vlade se nije pojavio.

Da neće doći na današnje saslušanje, Krivokapić je saopšio još juče nakon premijerskog sata, ističući da i dalje stoji iza izjave, ali da nema zakonsku obavezu da dođe na sednicu.

Ni vršilac dužnosti direktora policije Zoran Brđanin ne prisustvuje sednici zbog sastanka sa direktorom policije Slovenije, prenosi portal In4s.

Hapšenje je, kako je tvrdio Krivokapić, trebalo da se obavi po nalogu Katnića, koji je to negirao. Za saslušanje su glasali poslanici Demokratskog fronta, Demokratske partije socijalista i SDP-a.

"Dozvolite mi da vas odmah na početku informišem da se neću pojaviti na kontrolno saslušanje iz razlog koji sam naveo i za kontrolno saslušanje o švercu cigareta. Ta odluka o saslušanju me ni na koji način ne obavezuje… Osnovi za poziv za moje saslušanje su potpuno neosnovani. Kao predsednik Vlade nisam dužan da moj izvor informacija otkrivam", navodi se u dopisu koji je Krivokapić uputio Odboru.

Vladimir Martinović iz Demokrata kazao je da podržava sve što je premijer naveo i da se tačno zna koja je njegova obaveza.

On je dodao da nisu tačne informacije da je bilo koji premijer u ranijem periodu bio pozvan i prisustvovao sjednici Odbora za kontrolno saslušanje. Naglasio je da premijer nije nigde obavezan po zakonu da prisustvuje ovoj sednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu