Oglasila se Petnica: "Lažno"

Upravni odbor Istraživačke stanice Petnica demantovao je saopštenje u kome se navodi da je novi direktor te ustanove Srđan Janev.

Izvor: B92
Podeli
Foto: IS Petnica
Foto: IS Petnica

Pročitajte i:

Od danas direktor Petnice Srđan Janev

Slučaj "Petnica": "Velika ljaga"; "Motiv devojaka je da se to više ne desi"; Mogu li da dođu do pravde?

Kako ističu, kažu da su ti navodi o izboru novog direktora neistiniti.

"Po našim saznanjima, juče je sa imejl adrese, koja nije na zvaničnom domenu ISP, novinarima distribuirano lažno medijsko saopštenje sa netačnim informacijama. Neki od medija su na osnovu toga objavili navedenu vest bez provere autentičnosti izvora. Pored lažnog medijskog saopštenja ISP, mejl je sadržao i lične podatke koji nisu javno dostupni i koji prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti ne smeju da se dele bez saglasnosti. UO ISP je podneo krivičnu prijavu nadležnim organima", stoji u saopštenju.

"Podsećamo javnost na odluku da Upravni odbor ISP upravlja Istraživačkom stanicom Petnica do imenovanja novog direktora, zarad obezbeđivanja njenog nesmetanog rada. Činjenica je da je Srđan Janev juče upisan kao zakonski zastupnik ISP u APR-u jer je zakonska obaveza udruženja građana da izabere i upiše zastupnika u registar, ali on nije upisan kao novi direktor već kao predstavnik Upravnog odbora čiji je član. Javnost će biti blagovremeno obaveštavana o svim koracima koje ISP preduzima, ali isključivo zvaničnim kanalima – sa zvaničnog domena ISP i putem veb stranice", dodaje se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnoj stranici ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 196 idi na stranu