Vučić i Berger: "Očekujemo podršku Nemačke" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će Nemačka pružiti konstruktivnu podršku dijalogu Beograda i Prištine.

Izvor: Beta

Petak, 30.07.2021.

12:34

Vučić i Berger:
FOTO TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/ bs

On je istakao da očekuje i da Nemačka podrži pronalaženje kompromisnog rešenja koje će zadovoljiti interese obe strane i omogućiti trajnu stabilnost regiona, uz primenu postojećih dogovora.

Na sastanku sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Migelom Bergerom Vučić je istakao da punopravno članstvo u EU ostaje apsolutni spoljnopolitički prioritet i strateško opredeljenje Srbije i da joj je na tom putu podrška Nemačke od ključnog značaja, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vučić i Berger razgovarali su, kako se navodi, o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji. Vučić je ocenio da su bilateralni odnosi na izuzetno visokom nivou, kao i da je ekonomska saradnja u stalnom usponu zahvaljujući dobroj poslovnoj klimi i podršci koju Nemačka daje svojim kompanijama za ulaganja u Srbiji.

"Nemačka je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu. Zainteresovani smo za dalje unapređenje ekonomske saradnje, kroz kontinuiran rast spoljnotrgovinske razmene", rekao je Vučić i naglasio da su pozitivna iskustva nemačkih kompanija koje već dugo posluju u Srbiji najbolji pokazatelj investicionih potencijala kojima Srbija raspolaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: