Osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva, preti mu i smrtna kazna

Mladić optužen za ubistvo osam osoba, uglavnom žena azijskog porekla u salonima za masažu u Atlanti, priznao je krivicu za četiri ubistva.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/rook76
Foto: Depositphotos/rook76

Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Robert Eron Long (22) i dalje se suočava sa smrtnom kaznom za druge smrtne slučajeve, za koje će mi biti suđeno u drugom okrugu, prenosi agencija AP. Serija pucnjava na tri salona za masažu u martu izazvala je bes i podstakla strah među Amerikancima azijskog porekla, koji su se već suočili sa povećanim nepoverenjem zbog pandemije korona virusa.

Mnogi su bili posebno uznemireni kada su vlasti sugerisale da Longovi zločini nisu rasno motivisani, već su proistekli iz njegove zavisnosti od seksa, koja nije priznata kao zvanični poremećaj.

Tužioci okruga Čeroki planirali su da zatraže smrtnu kaznu, ali su odlučili da će sporazum o priznanju krivice doneti brzu pravdu i izbeći sve dugotrajne žalbe. Long je 16. marta ubio četiri osobe, od kojih su tri bile žene a dve azijskog porekla, u salonu za azijsku masažu u okrugu Čeroki. Tada je ranjena i peta osoba.

On se zatim odvezao do Atlante, gde je u drugom centru za masažu pucao i ubio tri žene pre nego je prešao ulicu ka drugom salonu gde je ubio još jednu ženu, saopštila je policija.

Sve žrtve u Atlanti bile su azijskog porekla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 468 idi na stranu