Novi "frojdovski" lapsus Bajdena: Pomešao Obamu i Trampa

Američki predsednik Džo Bajden, tokom govora u sredu, pomešao je bivše predsednike Baraka Obamu i Donalda Trampa, kako je objasnio, u "frojdovskom lapsusu".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.07.2021.

08:25

Novi
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

"Još 2009. godine, tokom takozvane Velike recesije, predsednik me je zamolio da ja upravljam tim delom, tadašnji predsednik Tramp", rekao je Bajden okupljenima u Pensilvaniji, prenosi "Foks njuz".

On se zatim izvinio i rekao da je reč o "frojdovom lapsusu", a zatim objasnio da je Tramp bio poslednji predsednik koji je bio protivkandidat Obami, dok je Bajden vršio dužnost potpredsednika.

Njegova omaška u govoru kao i naknadno objašnjenje izazvali su rekacije američke javnosti, pre svega onih koji su Bajdenovi politički protivnici.

"Mislim da Džo Bajden možda ne zna šta je to 'frojdovski lapsus'", poručili su iz kancelarije republikanskog senatora Džoša Holija.

Bilo je i drugih komenatara na društvenim mrežama koji su ukazivali da je ovom izjavom Bajden "upravo zbunio i Trampa i Obamu", kao i da "objašnjenje da se radi o frojdovskom lapsusu znači da on ima neka podsvesna osećanja prema svom bivšem šefu".

Bajden je ovaj novi lapsus napravio tokom posete Pensilvaniji, gde je u sredu u industrijskom pogonu za proizvodnju kamiona “Mack Trucks” najavio nove napore svoje administracije koji treba da ohrabre građane i kompanije da kupuju američke proizvode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: