Posle ostavke palo i priznanje: "Napravio sam dve greške. Isprovocirali su me"

Miroslav Škoro dao je intervju hrvatskom nedeljniku u kojem je govorio o svojoj ostavci na mesto predsednika parlamentarnog opoziconog Domovinskog pokreta.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
 EPA-EFE/DANIEL KASAP
EPA-EFE/DANIEL KASAP

Pročitajte još:

Miroslav Škoro podneo ostavku

Takođe, priznao je i da je napravio dve greške, odnosno da postoje dve stvari koje bi uradio drugačije, preneo je "Jutarnji list".

"Prvo ne bih dao izjavu o tome kako ću glasati u drugom krugu predsedničkih izbora i ne bih uticao na drugu stranku i na to koga će istaknuti za kandidata za premijera. Mislim da sam to mogao bolje i pametnije da uradim, ali sam bio isprovociran i pogrešno savetovan", rekao je on.

Vezano za svoju ostavku istakao je da je "odluka sazrevala postepeno”, ali jeste, što priznaje, ”donesena naglo i u trenutku”.

"Mišljenja sam da je tako najbolje... Mislim da DP sad ima tri godine za pripremu sledećeg izbornog ciklusa. Profilirali su se zastupnici, nametnuli su se ljudi svojim izbornim i radnim rezultatima i došlo je vreme da stranku koja deluje poslednjih godinu i po, jednostavno treba presložiti. DP ne sme biti ničiji talac, pa ni moj i mora se razvijati. Svestan sam da trenutno ima i ljutih i razočaranih, kao i onih koji likuju jer ne razumeju. Vreme će, nadam se, pokazati da sam bio u pravu", rekao je Škoro.

Komentarisao je i svoju sestru Vesnu Vučemilović i istakao da je ona jedna od najboljih osoba koje DP ima.

"Pretnje izbacivanjem i disciplinskim postupcima neće doneti ništa dobro. Izađe li Vesna, ili je izbace iz stranke, to Domovinski pokret ni u kom smislu neće ojačati, već suprotno", kazao je, među ostalim, Miroslav Škoro u intervjuu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu