Otac malog Despota za TV Prva: "Sve se srušilo. Da li život mog deteta samo toliko vredi?" VIDEO

Treće osnovno javno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv vozača autobusa GSP-a, povodom saobraćajne nesreće u kojoj je 2020. poginuo dečak Despot Mrđić.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2021.

13:43

Otac malog Despota za TV Prva:
Foto: TV Prva

Prošlo je devet meseci od ove strašne tragedije u Zemunu, a njegov otac Vukašin Mrđić kaže za TV Prva da je ovo trebalo da se reši mnogo ranije.

"To je trebalo da se reši mnogo ranije. Shvatam da je sudstvo sporo, ali neki slučajevi treba da imaju prioritet, kao ubistvo male dece", kazao je otac četvorogodišnjeg dečaka.

"Kada se sve ovo desilo, bili smo u stanju šoka. Sve se srušilo pogibijom Despota, on je bio razlog našeg postojanja. I kada je krenuo proces i kada smo dali iskaz u Tužilaštvu, mislili smo da će to ići nekim svojim tokom. Međutim, posle davanje izjava, imamo muk. Odlazili smo redovno (tamo) u Tužilaštvo sa interesovanjem šta se dešava. 'Čekaju se veštačenja, čekaju se veštačenja, čekaju se veštačenja', to je jedini odgovor koji smo dobijali do juče kada je podignuta optužnica", naveo je Vukašin Mrđić.

Vukašin je otkrio da svaki dan sa suprugom izlazi na stanicu na koojoj se dogodila ova nesreća kako bi zapalili sveću i svakog 24. u mesecu se okupljaju zajedno sa prijateljima, kolegama i rodbinom "ne bi li skrenuli pažnju da se ništa ne dešava" i dodao da "čovek koji im je ubio dete i dalje šeta slobodno gradom".

"To očigledno nije naišlo na interesovanje da se proces ubrza", naveo je on.

On je kazao da ima informacije da je vozač, koji se tereti za smrt malog Despota pušten da se brani sa slobode i da ga je "GSP vratio na posao".

"On sada radi", kazao je Vukašin.

Despotov otac je kazao da vozaču preti samo osam godina i naveo da mora da se pošalje poruka iz sudnice.

"Ljudi koji ubiju decu, povrede ih, treba da im se izrekne najveća zatvorska kazna. Praksa je bila da se takvim ljudima određuju minimalne kazne... Da li život mog deteta ili bilo kog deteta vredi samo toliko?", kaže Vukašin i ističe da tek kada sudije počnu da izriču najveće kazne, možda neko i zapitati i početi da obraća pažnju u saobraćaju.

U slučaju da vozač ne bude osuđen ili ne dobije adekvatnu zatvorsku kaznu, on je istakao da će se boriti do poslednjeg atoma snage.

"Borićemo se do poslednjih atoma snage, makar išli i do Strazbura. Ne postoji stvar koja će me sprečiti da isteram pravdu. Maksimalnu zatvorsku kaznu", kazao je Mrđić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: