Otkriveno stanje dečaka pronađenog u GSP-u

Dečak koga je samog u autobusu u sredu pronašao vozač GSP-a u Beogradu je dobro, rekla je jutros gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, milangucci
Foto: Depositphotos, milangucci

Ona je navela da se utvrđuju okolnosti koje su dovele do toga da se dete nađe samo bez roditeljske pratnje.

Ona je potvrdila se dete nalazi u bezbednom okruženju.

"Kada se dese ovakve situacije, ono što je najvažnije jeste da su sve službe odmah izašle na teren", istakla je Stanisavljevićeva i zahvalila vozaču autobusa, policiji i Centru za socijalni rad. Što se tiče dalje procedure, ona za RTS navodi da je najvažnije da Centar za socijalni rad kao organ starateljstva preduzima mere iz svoje nadležnosti.

"Utvrđuje se koje su okolnosti dovele do toga da se dete nađe samo bez roditeljske pratnje. Ono što je najvažnije jeste da li je bilo elemenata zanemarivanja i zlostavljanja deteta, u kakvim uslovima dete živi, kakvi su sami kapaciteti roditelja", navela je Stanisavljević. Objasnila je da će Centar za socijalni rad utvrditi sve okolnosti kako bi mogla da se donese odluka koja je najvažnija, a tiče se same dobrobiti deteta.

Stanisavljević kaže da su "minuti bili u pitanju" i apeluje na sve građane da, kada primete malo dete bez roditeljske pratnje, pozovu policiju ili prijave centru za socijalni rad. Dečak star četiri godine našao se juče sam u autobusu na okretnici kod groblja Lešće, a pronašao ga je vozač GSP-a. Vozač je odmah obavestio policiju, koja je pozvala Hitnu pomoć i socijalnu službu.

Policija je pronašla roditelje, a majka deteta je prethodno, u vidno alkoholisanom stanju, prijavila da je izgubila dete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu