U gradu na Begeju plaćaju se čak tri vode, a ona iz slavine se ne koristi: "To je problem broj jedan" VIDEO

Od 2004. godine u Zrenjaninu je aktivna zabrana korišćenja vode za piće i kuvanje.

Izvor: B92, prva
Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Od 2015. godine, u tom gradu postoji Fabrika vode koja je trebalo da lokalnom komunalnom preduzeću isporuči prečišćenju ispravnu vodu za konzumiranje, ali to se do danas nije desilo. Da li se rešenje za ispravnu vodu u ovom gradu nazire mimo investitora iz Fabrike vode?

U gradu na Begeju, najšešće se plaćaju tri vode - jedna koja se pije, druga s kojom se kuva i ova treća iz domaćinstava. Ali, ovu koju imaju u svojim slavinama, retko ko hoće uopšte da pije. Zbog svega toga, a posle pet godina postojanja Fabrike vode, u Gradu Zrenjaninu smatraju da nemaju više nikakvu ugovornu obavezu prema investitoru.

"I pored više prilika, izvršilac usluge Fabrika vode, dakle, nije ispunila ugovorom ugovorene obaveze. Nisu ispunili stabilne i kontinuirane paramtere za snabdevanje građana vodom i prema tome smatramo da je ugovor raskinut krivicom izvršioca", izjavio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Grad Zrenjanin je pustio menice i sada zahteva obeštećenje za neizvršen posao investitora, tj. Fabrike vode. Kako navode, svaki mogući rok za ispravnu vodu je probijen, a zbog toga ispaštaju doslovno svi žitelji ovog grada koji ima preko 100 hiljada stanovnika, koji često u šali navode da će uskoro slaviti punoletstvo zabrane vode za piće.

Ipak, Zrenjanin raskidom ugovora sa privatnim investitorom koji je trebao da obezbedi kvalitetnu vodu definitivno neće odustati od rešavanja višedecenijskog problema.

"To je problem broj 1, zadatak svih zadataka nas u gradskoj upravi, tražimo nova rešenja, tražimo nove partnere i verujem da ćemo u saradnji sa višim instancama rešiti ovaj istorijski problem Zrenjaninaca", zaključio je gradonačelnik Salapura.

Dok Grad Zrenjanin ne iznađe rešenje, odlazeći menadžment Fabrike vode zasigurno ni po čemu dobrom neće upamtiti svoje gazdovanje ovim pogonom. Krivične prijave, suđenja, eksplozija u kojoj su povređena dva radnika i naposletku više od pet godina bez isporučene ispravne vode u zrenjaninske domove.

Opširnije u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 196 idi na stranu