Sumnjiči se za osam ubistava, priznao četiri

Robert Eron Long, koji je u martu ubio osmoro u salonima za masažu u Atlanti priznao je četiri ubistva za koje je tužilaštvo tražilo doživotni zatvor.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE Sascha Steinbach
Ilustracija: EPA-EFE Sascha Steinbach

Long je priznao krivicu na sudu u dogovoru s tužiocima, a oni su zatražili četiri doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja, ali za 22-godišnjeg Longa tražiće smrtnu kaznu ako bude osuđen za još četiri ubistva.

Šest žrtava napada 16. marta bile su žene azijskog porekla, a Long tvrdi da napadi nisu bili rasno motivisani.

Policija je saopštila da je Long pucao i ubio četiri osobe, tri žene i jednog muškarca u azijskom salonu za masažu blizu Vudstoka, a da se onda odvezao u Atlantu gde je iz vatrenog oružja ubio još tri žene u salonu za masažu “Gold Spa” i još jednu u salonu “Aromaterapi Spa”.

Tužiteljka Šenon Volas je rekla da je on bio motivisan "seksualnom zavisnošću" i željom da eliminiše izvor svog iskušenja, prenosi AP.

Ona je saopštila da svi dokazi upućuju na to da ovaj zločin nije bio motivisan mržnjom prema Amerikancima azijskog porekla. U avgustu Long će se ponovo pojaviti pred sudom u Fultonu zbog optužbi za zločin iz mržnje, gde je tamošnja tužiteljka Fani Vils već utvrdila da je on svoje žrtve odabrao zbog njihove rase, porekla i pola i najavila da će tražiti smrtnu kaznu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 468 idi na stranu