Maja Adrovac traži odštetu od države

Maja Adrovac, koja je pravosnažno oslobođena optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Milana Beka, podnela je Ministarstvu pravde zahtev za obeštećenje.

Izvor: B92

Sreda, 28.07.2021.

14:37

Maja Adrovac traži odštetu od države
Foto: Shutterstock/NewAfrica

Ona zahteva obeštećenje zbog neosnovanog lišenja slobode i neosnovanog boravka u pritvoru od 11 meseci, potvrdili su Tanjugu njeni advokati Dalibor Katančević i Momčilo Minić.

Zahtevom traži sumu od skoro pet miliona dinara, ali joj je Ministarstvo ponudilo 1,7 miliona dinara.

Advokati kažu da još nisu odlučili da li će ponuđeni iznos prihvatiti ili će odlučiti da državu tuže sudu.

Maja Adrovac je u pritvoru bila devet meseci, od čega devet u klasičnom i još dva meseca u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor (nanogicu). Ona je u dva navrata bila prvostepenim presudama Višeg suda u Beogradu oslobođena optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka zbog nedostatka dokaza, a prošlog leta Apelacioni sud je tu odluku potvrdio.

Za pokušaj ubistva biznismena prvostepenom presudom nedavno je osuđen na devet godina zatvora Aleksandar Zdravković.

Muž Maje Adrovac je trebalo da bude ispitan kao svedok, ali je sud od toga odustao, jer nije mogao da realizuje njegovo saslušanje s obzirom na to da se nalazi u švajcarskom zatvoru, u kome izdržava kaznu od 14 godina zatvora zbog razbojništva.

Izrečena presuda za pokušaj ubistva Beka: Zdravkoviću 10 godina, Maja Adrovac oslobođena VIDEO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: