EPS demantovao navode o smrti radnika u Kolubari: "Radnicima obezbeđena voda i zaklon od sunca"

"Elektroprivreda Srbije" oglasila se povodom smrti radnika Rudarskog basena Kolubara i uputila saučešće porodici.

Izvor: B92

Sreda, 28.07.2021.

16:30

EPS demantovao navode o smrti radnika u Kolubari:
Shutterstock/Marko Rupena

Službe zadužene za bezbednost i zdravlje na radu u Kolubari i EPS-u reagovale su u najkraćem roku i obezbedile hitnu medicinsku pomoć za stradalog Jeremića, navode u saopštenju.

EPS ukazuje da nije došlo do bilo kakve nezgode na radu, niti pogibije zbog neadekvatnih uslova za rad. Konačni rezultati istrage daće objašnjenje šta se dogodilo, a u međuvremenu je zlonamerno i uvredljivo optuživanje nedopustivo.

"Sve nadležne institucije su izašle na teren i istraga je u toku. Prema dosadašnjim informacijama, stradali radnik se jutros oko 8.30 časova na Glodaru 8 na Polju D samo srušio kada je krenuo da otključa orman i uzme alat. Kolege su reagovale, pozvale prvu pomoć, lekari su pokušali reanimaciju, ali nažalost nisu uspel", navodi se.

Dodaju i da EPS poštuje mere bezbednosti i zdravlja na radu u svim vremenskim uslovima, a posebno kada je reč o radu na terenu u ekstremnim vremenskim uslovima.

"Radi zaštite života i zdravlјa zaposlenih, kao i zbog sigurnosti mehanizacije i obezbeđivanja dalјeg procesa rada u proizvodnji, u RB Kolubara svi sistemi za eksploataciju uglјa i jalovine obustavlјaju rad ukoliko dnevna temperatura pređe 36 stepeni", navodi se.

Kako napominju, temperatura se meri na mestu rada bagera u hladovini, na metar iznad zemlјe, digitalnim termometrom u toku prve i druge smene.

"U svim proizvodnim ograncima EPS-a, na kopovima, u termo i hidro elektranama, radnicima se obezbeđuju dovoljne količine vode i zaklon od sunca, a tamo gde je moguće ugrađeni su klima-uređaji", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: