SAD i Rusija održavaju kontakt; "To je važno, ali prerano je govoriti o bilo kakvim očekivanjima"

Moskva i Vašington, u izvesnoj meri, sprovode sporazume koji su postignuti na samitu održanom u Ženevi u junu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/PETER KLAUNZER
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Kako je Peskov rekao, Sjedinjene Američke Države i Rusija održavaju kontakt o sajberbezbednosti i strateškoj stabilnosti, prenosi agencija Tas.

"Ugovori se primenjuju u nekom obimu, proces je krenuo, a to je vrlo složen proces i prerano je govoriti o bilo kakvim očekivanjima. Ono što je važno je to da postoji kontakt", rekao je Peskov komentarišući situaciju u vezi sa rusko-američkim sporazumom.

Peskov je dodao da se komunikacija u vezi sa sajberbezbednošću i strateškom stabilnošću nastavljaju i da oni doprinose sprovođenju sporazuma koji su postignuti u Ženevi.

Ženeva će sutra biti domaćin nove runde rusko-američkih razgovora o strateškoj stabilnosti.

Rusku delegaciju predvodiće zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, dok će američku delegaciju predvoditi zamenica državnog sekretara Vendi Šerman.

Rjabkov je ranije rekao za Tas da je Moskva planirala da temeljno razgovara o svim aspektima pitanja strateške stabilnosti, da proceni potencijalne rizike i izazove, kao i da razvije okvir za buduće zajedničke aktivnosti na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 468 idi na stranu