Dragici Gašić obijen stan,ukrali joj i hranu; Petković: Sistemski progon

Petar Petković saopštio je da je danas Dragica Gašić, povratnica u Ðakovicu, po povratku iz Kline i posete sestri, zatekla obijen i ispreturan stan.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.07.2021.

16:20

Dragici Gašić obijen stan,ukrali joj i hranu; Petković: Sistemski progon
Deposit/lajo_2

Ukradeni su sigurnosna kamera i ruter za internet, uz druge lične stvari i hranu koju je dobila.

Direktor Kancelarije za KiM je u pismenoj izjavi ukazao da to pokazuje da se nastavlja sistemski progon Dragice Gašić i naglašava da je maltretiranje koje Dragica doživljava direktna posledica političkih poruka iz Prištine i albanske javnosti u kojoj se kao problem percipira povratak te Srpkinje u svoj stan i Ðakovicu, ali ne i pretnje klanjem, kamenovanje kojima je neprekidno izložena.

"Ne samo da su joj oduzeta blindirana vrata koja smo, kao Kancelarija za KiM, obezbedili da joj se poveća bezbednost, nego joj se uskraćuju i osnovna ljudska prava, brani joj se da kupi hleb ili osnovne životne namirnice, a vlasti u Ðakovici pokušavaju i pravnim nasiljem da joj oduzmu stan", naveo je Petković.

Dodaje da je očigledno da su oni koji su Dragici zabranili da ugradi blindirana vrata, želeli da joj po ko zna koji put nacrtaju metu na čelu i njihove pretnje su se ostvarile.

Upitao je gde je bila Kosovska policija da čuva Dragičin stan, gde su bile međunarodne misije, šta još Dragica treba da doživi i preživi, da bi joj se omogućio opstanak u Ðakovici, kao i dokle će Dragica Gašić biti meta esktremista.

"Ovo su sve pitanja na koja ni mređunarodna zajednica, niti vlasti u Prištini ne pružaju odgovor, ali mi nećemo prestati da ih postavljamo i skrećemo pažnju celokupne javnosti na probleme Dragice Gašić", istakao je.

Petković je naveo da će o najnovijem incidentu obavestiti Brisel, ali i međunarodne misije koje deluju na prostoru Kosova i Metohije.

Kaže i da će Kancelarija nadoknaditi Dragici svu štetu koju je pretrpela i pomoći joj svim raspoloživim resursima da se izbori za svoje pravo na povratak, ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: