"Povampirili su se oni kojima je sloboda poklonjena. Da su se sami za nju borili - bilo bi drugačije"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da 27. jul, Dan ustanka, svedoči o slavnoj antifašističkoj prošlosti srpskog naroda.

Izvor: B92

Utorak, 27.07.2021.

17:47

Depositphotos/ Ale_Mi

Srpski narod je tada zajedno sa mnogobrojnim narodima rekao "ne" pošasti fašizma i nacizma.

Dodik je naglasio da je ustanak protiv najvećeg zla 20. veka u BiH digao srpski narod, o čemu svedoče i mesta u kojima se obeležava Dan ustanka, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva.

"Istorijski je potvrđena činjenica da su oni koji bi da prisvoje našu antifašistišku prošlost bili na strani onih protiv kojih smo mi ratovali četiri godine. Potomci pripadnika Handžar divizije bi danas da govore o antifašizmu što je vrhunsko licemjerje, ali i revizija istorije koju im nećemo dopustiti", poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Baš kao i u Prvom svetskom ratu, naglasio je Dodik, srpski narod je i u Drugom svetskom ratu kao narod izvojevao slobodu i podelio je sa drugima.

"Zato i ne čudi što su se povampirili oni kojima je sloboda poklonjena, jer da su se borili za nju, drugačije bi govorili i ponašali se danas", istakao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: