Drugi put zaredom: Još tri pripadnika Oružanih snaga "pala na drogu", jedan je odbio testiranje

Još tri pripadnika hrvatskih Oružanih snaga pala su prilikom testiranja na droge dok je jedan odbio testiranje, saznaje Jutarnji list.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/DeymosHR
Ilustracija: Shutterstock/DeymosHR

Pročitajte više:

Nenajavljeno testiranje: Petorica vojnika pozitivna na kokain, jedan od njih osiguravao vojni i državni vrh

Prema dostupnim informacijama pripadnici Vojne policije 23. jula sproveli su testiranje pripadnika Oružanih snaga u nekoliko kasarni.

Prilikom testiranja 16 vojnika u kasarnama "Vergarola" u Puli, "Admiral flote Sveto Letica – Barba" u Splitu, "116. brigade HV" u Pločama, "Pk. Marko Živković" u Velikoj Gorici – Pleso i u vojarni 5. gbr. "Slavonski sokolovi" u Vinkovcima kod troje pripadnika utvrđena je prisutnost metabolita THC-a dok je jedan pripadnik odbio testiranje te će protiv njih biti podnesene disciplinske prijave Vojnostegovnom sudu zbog počinjenja disciplinskog prestupa "Dovođenje u stanje pod uticajem droga ili odbijanja testiranja na droge“, saznaje Jutarnji.

U kratko vreme ovo je drugi poznati slučaj otkrića korišćenja droga kod pripadnika Oružanih snaga. Pre nedelju dana otkriveno je da su petorica pripadnika Oružanih snaga pali na testiranju na droge. Četvorica od njih pripadnici su Zapovedništva za specijalne snage koji su bili pozitivni na kokain. Peti je pripadnik Vojne policije koji radio na osiguranju visokih vojnih i državnih funkcionera.

Protiv svih njih pokrenut je disciplinski postupak, a u MORH-u naglašavaju kako za korišćenje droga u Oružanim snagama vredi načelo nulte tolerancije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu