Burno na TV Prva zbog istopolnog partnerstva: "Rekli ste brak"; "Izvinite"

U Budimpešti najveća do sada parada ponosa u znak protesta zbog zakona koji je usmeren na seksualne manjine a koji je Brisel osudio.

Izvor: B92, prva
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/marcbruxelle
Ilustracija: Depositphotos/marcbruxelle

U isto vreme u Crnoj gori sklopljeno je prvo istopolno partnerstvo.

Marko Mihajlović, iz Beograd prajda pozdravio je odluku o istopolnom partnerstvu.

"Nebo je i dalje plavo, Crna Gora je i dalje Crna Gora. Nadam se da će se to desiti kod nas", kazao je on u razgovoru za TV Prva.

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Srpske stranke Zavetnici, kazala je da je ta politička frakcija za to da se ne donose novi zakon. Navela je da ne može da podrži istoplolnu zajednicu, čim se takvo partnerstvo sklapa pred matičarem, što, kako kaže, ide ka braku.

"Nije Srbija dužna da poseže sa kopiranjem modela iz regiona", istakla je Stamenkovski.

Na to se zatim osvrnuo Mihajlović.

"Ne mogu da kopiram Zakon o javnim površinama i da ga kopiram na moju porodicu. Ne znam što o tome pričamo. Ustavom definiše brak kao zajednicu muškarca i žene. Da li se zove brak ili istopolna zajednica… Svestan sam gde živim i idem kontra javnom mnjenju”, naveo je on i kazao da Stamenkovski da plaši ljude.

"Ne zastrašujem ljude, branim porodične vrednosti", odgovorila je ona.

U trenutku je Mihailović upotrebio reč "brak", na šta mu je Stamenkovski ukazala da ga je sada iskoristio, posle čega se on izvinio, a zatim se rasprava nastavila.

Vladimir Pavićevića, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije, prokomentarisao je uticaj te vesti u javnosti u Crnoj Gori.

"To se pojavila kao vest i ništa. Krivokapić je nekoliko dana u Japanu. To su neke tempe koje su aktuelne. Ljudi gledaju kako da ugoste goste, bave se špicom sezone (turizma)”, kazao je on i naveo da je ta tema imala veći fokus javnosti kada se donosio zakon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 196 idi na stranu