Počeo sastanak: "Boli njega briga"

U zgradi Narodne skupštine Republike Srpske počeo je sastanak lidera parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj.

Izvor: Tanjug
Podeli

Sastanak se održava povodom poslednje odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Predsednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović pozvao je na današnji sastanak predsednike svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u ovom bh. entitetu. On je izjavio da je najvažnije da se postigne jedinstvo.

Lider PDP-a Branislav Borenović rekao je pre sastanka da ih zanimaju konkretna rešenja, a ne “jalove odluke koje će biti kratkog daha”.

"Ovo je sastanak koji je inicirao Incko svojom lošom odlukom, ali boli njega briga jer on odlazi svojoj kući, a nama u BiH ostavlja probleme", istakao je Borenović.

On je dodao da su Inckovim potezom ponovo podignute međunacionalne tenzije što će doprineti još većem iseljavanju građana iz BiH.

Veliko je pitanje da li će politički predstavnici iz RS-a danas postići kompromis o ovom pitanju, jer su do sada pokazali neujednačene stavove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu