Za 7 dana kažnjeno 606 vozača autobusa i 6.819 vozača kamiona

Pripadnici Uprave saobraćajne policije kaznili su 606 vozača autobusa i 6.819 vozača kamiona tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Depositphotos/ ia__64
Depositphotos/ ia__64

Pojačana kontrola saobraćaja je sprovedena od 19. do 25. jula, saopšteno je iz MUP-a.

Navodi se da su 1.974 vozača teretnih vozila kažnjena zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografima, dok je 938 vozača kažnjeno zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije.

Zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 414 teretnih vozila, dok je 45 vozača kamiona isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 13 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Najviše vozača teretnih vozila kažnjeno je na teritoriji Policijske uprave Niš - 1.087, Policijske uprave Subotica - 559 i Policijske uprave Šabac - 499.

Saobraćajna policija je 24. jula na naplatnoj stanici "Beograd" kod Vrčina zaustavila turskog državljanina, za koga je kontrolom utvrđeno da je prekoračio dnevno vreme upravljanja vozilom za devet sati i devet minuta, odnosno da je u trenutku kontrole upravljao kamionom 19 sati i devet minuta bez prestanka, zbog čega je isključen iz saobraćaja.

Dva dana ranije iz saobraćaja je isključen još jedan državljanin Turske koji je zaustavljen na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“, a koji je prekoračio dnevno vreme upravljanja kamionom za devet sati i bez prestanka upravljao teretnim vozilom 18 sati.

Skoro trećina vozača autobusa, njih 199, procesuirana je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, a 97 vozača nije posedovalo odgovarajuću dokumentaciju.

Zbog različitih tehničkih neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 17 autobusa.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Kragujevcu - 182, Policijske uprave u Šapcu - 79, a Policijske uprave u Subotici - 65.

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa, istovremeno je sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu