"A šta bi bilo ovog jutra da nismo pokazali sve one fotografije?"

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da okrivljeni imaju pravo da se brane lažima i da je to očekivano.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.07.2021.

11:56

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Kako ističe, iznenađuje ga ponašanje medija i opozicije koji te laži prenose kao istinu koja je dokazana i iskaze osumnjičenih za ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koriste u političkim obračunima.

Kako je objasnio, odbrana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića je deo unapred pripremljenog scenarija, po kome se svi članovi klana brane ćutanjem, sem Belivuka i Miljkovića koji treba da diskredituju predsednika Srbije Aleksandara Vučića i njega, i da ih lažima ucene, što je, kako je istakao, nemoguće.

"Svi mi koji smo ih rušili i srušili, na tapetu smo, samo mi. Aleksandar Vučić i ja kada smo bili opozicija nismo ni u jednom trenutku podržavali izjave članova zemunskog klana, a danas se ova kriminalna grupa podržava od strane Đilasovih medija. Setite se kada je Legija na suđenju nakon ubistva premijera u odbrani tvrdio da je zajedno sa Zoranom Đinđićem švercovao više stotina kilograma kokaina. Aleksandar Vučić i ja, kao opozicija, nismo koristili tu izjavu, jer smo znali da je to laž i glupost. Takve stvari se ne rade svojoj državi. Aleksandar Vučić i ja kao opozicionari smo znali da se neke stvari ne rade. Sada, ovde, naša opozicija nema taj problem, ali samo pod uslovom da je to protiv Vučića. Postoje stvari koje se ne rade ni zbog jednog političkog motiva ili poena", istakao je Vulin, a stoji u saopštenju ministarstva.

Ministar je objasnio da je zadatak Miljkovića bio da se nadoveže na odbranu Belivuka, ali da je on pošto su mu predočene fotografije, koje nije očekivao da istražni organi poseduju, zaboravio šta treba da kaže i da se u tim lažima zaneo.

"Sve je dozvoljeno protiv Vučića, svaka laž je dobrodošla. A šta bi bilo ovog jutra da nismo pokazali sve one fotografije, da ne znate ko su ti ljudi. Danas bi Belivuk i Miljković imali murale po zidovima, vikali bi 'pravda za Velju, pravda za Marka'. Tako bi izgledalo... Bez obzira što sam navikao na sve, iznenadilo me je da neko može toliko da mrzi svoju zemlju da to radi. U čitavoj Evropi padaju ovakvi klanovi i niko ne uzima za ozbiljno šta priča El Čapo, koga briga šta priča El Čapo", naveo je Vulin.

On je naglasio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poveo borbu protiv mafije i da bez njega te borbe ne bi bilo.

"Da bi se ova grupa pohapsila i osigurali dokazi, trebalo je mobilisati Ministarstvo unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativnu agenciju, uz apsolutnu podršku Tužilaštva za organizovani kriminal. To može da obezbedi samo neko ko ima apsolutni autoritet u državnim strukturama. Aleksandar Vučić je sve to okupio i organizovao", naveo je ministar Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: