Šta će biti sa školskom godinom? VIDEO

U uslovima slabog odziva na vakcinaciju i početka širenja delta soja korona virusa, već sada nadležni poručuju da je ugrožena nova školsla godina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.07.2021.

20:05

Šta će biti sa školskom godinom? VIDEO
Printskrin: TV Prva

Deca žele povratak u školske klupe, roditelji su zabrinuti, ali ćemo na konačnu odluku morati još da sačekamo.

Leto je u jeku, deca uveliko na raspustu, ipak, 1. septembar je bliže nego što mislimo, a roditelji se već pitaju kako će izgledati nova školska godina.

"Zavisi od ovih mera ali ja mislim da bi trebalo da bude sve u redu da ce deca normalno da idu u školu, nastavu da pohađaju, nadam se da će sve biti u redu", rekao je jedan otac.

"Ja bih voleo da bude normalno, ne znam stvarno", dodao je još jedan otac.

"Ono čemu i se nadam je da neće biti online nastave, a ono čega se pribojavam je da će je biti", rekla je jedna majka.

Na kraju prethodne školske godine niži razredi su išli su po grupama svaki dan u školu, viši svaki drugi dan, a srednjškolci su u školi boravili svake druge nedelje.

"Mislim da je neophodno da prvi razred krene u nastavi koja je dobra za njih, bilo bi strašno za malu decu da krenu prvog septembra, a da ne znaju učiteljicu ili da ne znaju gde im je škola", rekao je Milan Bajić, drektor OŠ "Josif Pančić".

Najnovije poruke resornog ministarsva su da način održavanja školske nastave zavisi od stepena imunizacije, ali i da će o svemu odlučiti Krizni štab.

"Mi smo kao ministarstvo spremni za sve opcije, ja se iskreno nadam i zbog prosvetnih radika ali i zbog dece, veoma je važno da ukoliko bi bilo moguće da se na, da tako kažem, normalan način krene od 1. septembra sa školsom godinom", kazao je ministar prosvete, Branko Ružić.

"Šta će biti to je nepoznanica, predpostavljam da ce početi 5 krug problema, 4 puta smo imali šansu da naučimo kako se problem sa virusom rešava videćemo, izgleda da ulazimo u peti, kad je u pitanju škola sigurno ćemo se organizovati da to bude najbolje i po decu i po roditelje", rekao je Milan Bajić, drektor OŠ "Josif Pančić" Deca šalju jasnu poruku.

Opcija je puno, a precizni i konačni model nastave od septembra, svi prosvetari dobiće tokom avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: