Kon: "Postoji obaveza za vakcinaciju"

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da postoji obaveza da zdravstveni radnici budu vakcinisani protiv bolesti koje nisu preležali.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.07.2021.

09:03

Kon:
Foto: TV Prva

Kako ističe, to se odnosi na sve zarazne bolesti koje su postojale u vreme kada je doneta, pa i na najnoviju - kovid 19.

Kon je za televiziju Pink rekao da u pandemijskoj situaciji deluje etički neprihvatljivo da "uđete u bolnicu zbog potpuno druge stvari, i da dobijete koronu", i dodao je "to moglo u periodu dok nije bilo vakcina", ali da sada nije prihvatljivo da se tako nešto dešava.

On je rekao da se "stalno stavljaju neke zablude u prvi plan, da je vakcina opasna", iako je do sada "dve milijarde ljudi na svetu vakcinisano" protiv korona virusa.

"Bez vakcinacije vraćamo se u zatvaranje i karantine", rekao je Kon i dodao da "ne možemo da se ponašamo kao da nema vakcine i da zatvaramo sve".

Kon je podsetio da je na vrhuncu epidemije u Srbiji u jednom trenutku bilo nešto ispod 10.000 hospitalizovanih zbog kovid-19, i da "ne očekuje" da će se takav pritisak pritisak na zdravstveni sistem ponoviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: