Policajac u Kongu ubio studenta jer nije nosio masku

Policajac u Kinšasi ubio je juče učenika jer nije nosio zaštitnu masku prilikom snimanja video snimka, zbog trećeg talasa kovida 19 koji je pogodio Kongo.

Izvor: index.hr

Nedelja, 25.07.2021.

15:37

Policajac u Kongu ubio studenta jer nije nosio masku
EPA-EFE/HUGH KINSELLA CUNNINGHAM

"Naš kolega Honore Šama, student književnosti, snimio je video u okviru praktičnog rada vezanog za žanr komedije. Policajac mu je rekao da stavi masku, ali uprkos objašnjenjima i nakon što je stavio masku, policajac se naljutio jer je očekivao novac. Optužio ga je za otpor i pucao na njega iz neposredne blizine", rekao je očevidac događaja.

Šef policije u Kinšasi rekao je da je policajac u bekstvu.

"Potraga za njim se nastavlja", rekao je Silvano Kasongo.

Nošenje maski u DR Kongo je obavezno, a kršenje propisa kažnjava se sa 10.000 kongoanskih franaka ili pet američkih dolara. Policijske službenike u Kinšasi prati glas da redovno uznemiravaju ljude i traže novac za novčanu kaznu bez izdavanja potvrde o uplati.

Od izbijanja pandemije u martu 2020. godine, u Kongu je zabeleženo 47.786 slučajeva infekcije i 1.020 smrtnih slučajeva.

Vakcinacija je obustavljena od 19. jula, jer je vakcina AstraZeneca istekla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: