Dodik o "Inckovom osvetničkom aktu": Neka se niko ne čudi koracima koje ćemo preduzeti

Milorad Dodik kaže da je pokretanje peticije, kao vid protesta protiv anticivilizacijske odluke Valentina Incka, njegov lični čin otpora prema takvoj odluci.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ
Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Dodik je za Srnu naglasio da je peticiju potpisao slobodno i s punom svešću o važnosti teme i trenutka i prepušta svima da slobodno odluče hoće li se svojim potpisom pridružiti njemu.

"Isto tako želim da podržim sve pojedince i organizacije koji ce na bilo koji nacin pružiti otpor i dići glas protiv jednog tako nakaradnog akta na koji nije imao pravo ni izabrani, a kamoli neizabrani autoritet. Ako su to i peticije koje bi pokrenuli kao političke partije i to podržavam, jer smatram da ovo nije trenutak za partijska nadgornjavanja i da je ovo trenutak kada treba da pokažemo nacionalno jedinstvo", istakao je Dodik, prenosi RTRS.

On je porucio da predstavnici međunarodne zajednice u BiH imaju još malo vremena da reaguju, poništavajući Inckov osvetnički akt, i vrate kakvu takvu stabilnost u BiH.

"U suprotnom, Republici Srpskoj nije ostavljen izbor i neka se niko kasnije ne čudi koracima koje ćemo preduzeti. Mi za ovu situaciju ne snosimo nikakvu odgovornist, niti smo preduzeli bilo kakvu akciju u pravcu destabilizacije BiH. Sve što se dešava i što se može desiti biće reakcija. Mi kao narod i kao Republika Srpska moramo reći da je ovo poslednja linija odbrane našeg dostojanstva", ukazao je srpski clan Predsedništva BiH.

Dodik je naglasio da odgovornost za ovu situaciju snose i oni koji bi da se operu od Inckovog akta, ako nisu učestvovali u Inckovoj ujdurmi, nisu je sprečili, a znali su za nju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu