Moskva poslala poruku: To su samo puste želje

Namere Kijeva da postane "gasni hab" Evrope nakon starta gasovoda "Severni tok 2", kako bi spasao svoj sistem za transport gasa, samo su puste želje.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Depostiphotos/matwey
Foto: Depostiphotos/matwey

Ruski senator Aleksej Puškov kaže da želje Ukrajine nemaju nikakve veze sa realnošću jer za tako nešto ne poseduju globalni potencijal.

"Jedina šansa Kijeva je da postigne dogovor s Moskvom i to bez konfrontacija i histerije. Ali, ne: u Kijevu, kao i ranije, više vole da sami sebi šutiraju penale", napisao je senator na Telegramu. Podsetimo, ideju o tome da Ukrajina postane "gasni hab" Evrope izneo je ranije danas poslanik vladajuće stranke "Sluga naroda" u parlamentu Jurij Kameljčuk. "Jedan od najjednostavnijih scenarija je da postanemo gasni hab Evrope, koristeći i druge gasovode, isporučujući na primer turski gas, ili iz Irana i Azerbejdžana, a možda čak i isporučujući tečni prirodni gas brodovima iz Katara", rekao je Kameljčuk, ne navodeći da li je već nešto učinjeno po tom pitanju. Tokom protekle nedelje Vašington i Berlin su postigli dogovor o "Severnom toku 2", što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u Kijevu. Ukrajinske vlasti, koje strahuju da će izgubiti status tranzitne zemlje za transport ruskog gasa, upozoravaju da će nastaviti da se bore protiv ovog projekta a od EU traže kompenzacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 468 idi na stranu