Preko 200 zaraženih

Prema poslednjim podacima u Srbiji je zabeleženo 249 novih slučajeva koronavirusa.

Izvor: B92

Subota, 24.07.2021.

15:00

Preko 200 zaraženih
Foto: Shutterstock/Dragan Mujan

Preminulo je 5 osoba.

Na respiratorima je 9 pacijenata. Predrag Kon rekao je gostujući na TV Prva da je jasno da je virus opstao na planeti, i da će on biti prisutan narednih 100 godina.

"Mi imamo situaciju koja će se pogoršavati, to je nezaustavljivo u narednih nekoliko nedelja, pa čak i do mesec dana. Pa ćemo videti dokle će to ići, ali je suština u tome da se stalno traži neki balans".

On je rekao da mi moramo da živimo, i da nema potpunog zatvaranja.

"Moram da kažem da je uz postojanje vakcine to potpuno besmisleno. Postaje racionalno razmišljati da se okupljaju oni koji su zaštićeni, uz vakcinu, test ili potvrdu o preležanoj bolesti. Racionalno je razmišljati i jer oni koji žele da rade, ugostitelji recimo, moraju da rade, moraju da budu zaštićeni i da svojim primerom pokažu šta od gostiju očekuju. Ali tu postoji etička dilema koju možemo da rešimo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: