"Ne mogu da opišem, sve nam je uništeno"; Grad opustošio delove Hrvatske VIDEO

Grad veličine lešnika pogodio je danas popodne područje Konjščine i okoline u Hrvatskom Zagorju.

Izvor: index.hr

Petak, 23.07.2021.

20:49

Shutterstock/ Surne1shots

Jedan od farmera rekao je da je prvo pala kiša koja je prestala nakon 15 minuta, a onda je počeo jak grad. Šteta je ogromna.

"Padalo je dvadesetak minuta. Ne mogu da opišem šta se desilo. Totalno nam je sve uništilo. Od kukuruza nije ostalo ništa. Šljive su sve na zemlji. Mi imao mrežu iznad vinograda i opet je dosta toga uništeno, ali je nešto ostalo očuvano. Međutim, oni koji nemaju mrežu njihovi vinogradi su potpuno uništeni", rekao je Mladen Hađina iz Sušobrega kod Konjščine za portal Zagorje.com.

Za delove Hrvatske danas je izdato žuto upozorenje zbog opasnosti od grmljavine, a predsednik Hrvatskog raketnog saveza Josip Salatko objavio je da su zemaljski generatori uključeni u 13 sati.

Oluja koja je pogodila područje Požeško-slavonske županije nanela je veliku štetu, a vlada je već odobrila 20 miliona kuna za ublažavanje štete u poljoprivredi, istaknuto je danas na radnom sastanku ministra poljoprivrede Marije Vučković sa županijskim čelnicima, gradovi i opštine i poljoprivrednici iz pogođenog područja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: