Bivša specijalna tužiteljka Katica Janeva ide u zatvor "Idrizovo" na izdržavanje kazne

Skoplje -- Sud u Đevđeliji izdao je nalog da bivša specijalna tužiteljka Katica Janeva bude odvedena na izdržavanje zatvorske kazne na koju je osuđena u slučaju "Reket".

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE/NAKE BATEV
EPA-EFE/NAKE BATEV

Nije dovoljno 160.000 evra da se Janeva brani iz kućnog pritvora

Slučaj "Reket": Danas saslušanje specijalne tužiteljke

Kako je navedeno, taj nalog je oko podneva odnesen u policijsku stanicu čiji policajci treba Janevu da sprovede u zatvor "Idrizovo" kod Skoplja iz kućnog pritvora u porodičnoj kući u rodnoj Đevđeliji.

Katica Janeva je u slučaju "Reket" osuđena na sedam godina zatvora, a nalog za izdržavanje zatvorske kazne je izdat nakon što je Apelacioni sud u Skoplju prekjuče potvrdio presude u tom sudskom postupku, u kojem je bila optužena zajedno sa šoumenom Bojanom Jovanovskim Bokijem 13.

Krvični sud u Skoplju je 18. juna 2020. prvostepeno osudio Jovanovskog na devet godina u slučaju "Reket" za krivična dela protivzakonit uticaj i pranje para, a bivšu specijalnu tužiteljku za prisluškivane razgovore za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

Jovanovski je odveden juče na izdržavanje kazne u "Idrizovo", najveći zatvor u Severnoj Makedoniji.

Boki 13 je u istražnom zatvoru i u kućnom pritvoru već proveo dve godine, od kada je u julu 2019. uhapšen na granici sa Grčkom, dok je nekadašnja specijalna tužiteljka Janeva uhapšena i pritvorena 21. avgusta iste godine.

Suđenje u slučaju "Reket", koje je izazvalo veliku pažnju u javnosti, počelo je 3. decembra 2019. godine, a pored Jovanovskog i Janeve, bio je optužen i Zoran Milevski, koji je na prvom ročištu proznao krivicu i dobio tri godine zatvora.

Prema optužnici, Jovanovski, Janeva i Milevski su od novembra 2018. do aprila 2019. uzeli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca, biznismena Jordana Kamčeva, da mu se zauzvrat "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija" u kojem je prvoosumnjičeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu