Obrt: Uhapšen vozač s Karaburme; šta kažu građani? VIDEO

Beograd -- Prvo osnovno javno tužilaštvo uložilo žalbu na odluku o tome da L.G., vozač sitroena koji je pokosio oca i dvoje dece na Karaburmi, može da se brani sa slobode.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/ TV Prva
Screenshot/ TV Prva

Žalba je usvojena i vozaču vinovniku nesreće je određen pritvor. Kako se saznaje, policija ga je uhapsila neposredno posle usvajanje žalbe Tužilaštva.

Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je odlukom veća preinačeno rešenje sudije za prethodni postupak i određen pritvor do 30 dana za L.G., koji će se računati od dana i časa hapšenja.

Ovom odlukom je takođe ukinuta mera zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda i privremeno oduzimanje vozačke dozvole, koju je umesto pritvora u sredu L. G. odredio sudija za prethodni postupak.

Pritvor mu je odlukom veća danas određen zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

L.G. se na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem, ali ga je i pored predloga tužilaštva sudija pustio da se brani sa slobode, zbog čega je tužilaštvo danas uložilo žalbu.

U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je L.G. napustio mesto udesa, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija, kao i jer nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Takođe je ukazalo da je više puta osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Zbog puštanja na slobodu L. G. građani su organizovali proteste na Karaburmi prethodnih večeri.

Njemu se na teret stavljaju krivična dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Krivičnom prijavom L. G. je stavljeno na teret da je dana 18. jula oko 20.15 časova upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nesreću tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio mesto udesa ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nesreći su deca S. B. (2011.) i L.B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda juče preminuo.

Otac M.B. zadobio je lake telesne povrede.

U nastavku postupka tužilaštvo će ispitati i oštećene i svedoke, odrediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili oštećeni, kao i saobraćajno-tehničko veštačenje radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda.

"Jednim delom pravda postignuta"

Ogorčeni građani su sinoć, pošto je stigla vest da je dečak umro u bolnici, blokirali glavnu ulicu na Karaburmi, a danas stanovnici Karaburme misle da je jednim delom pravda postignuta nakon odluke da se osumnjičenom odredi pritvor.

Protest koji je ranije najavljen će početi minutom ćutanja, a nakon toga će biti i rečeno kada će biti sahrana dečaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu