Navršava se 22 godine od zločina u Starom Gracku; Porodice ogorčene jer niko nije odgovarao VIDEO

Danas se navršava 22 godine od “krvave žetve” u mestu Staro Gracko, kod Lipljana, u kome je 23. jula 1999. godine ubijeno 14 srpskih žetelaca.

Izvor: B92

Petak, 23.07.2021.

19:30

Navršava se 22 godine od zločina u Starom Gracku; Porodice ogorčene jer niko nije odgovarao VIDEO
Printskrin: TV Prva

U centru sela je služen pomen nevino stradalim žrtvama, a porodice su i dalje neutešne, jer su ubice na slobodi.

U napadu na grupu Srba na njivi tokom žetve iz zasede su ubijena četiri člana porodice Janićijević – Slobodan, Mile, Momir i najmladji Novica, koji je imao 17 godina, zatim Andrija Odalović, braća Jovica i Rade Živić, Stanimir i Boško Djekić, Saša i Ljubiša Cvejić, Nikola Stojanović, Miodrag Tepsić i Milovan Jovanović. "22 godine bola, tuge, 22 godine bez brata živeti je teško", rekla je Slavica Janićijević Popović, izgubila brata, oca i dvojicu stričeva. "Bol sve jača i jača. Kući kad mi nije tu ćerka ja iskukam jer pred njom ne mogu. Ne mogu to da podnesem, a da dočekam neću da se reši nešto", rekla je Milanka Cvejić, koja je izgubila sina. Liturgiju je služio episkop rađko-prizrenski, vladika Teodosije. "Nevine žrtve, meštani ovog sela položili su svoj život i stradali su od strane zločinaca i krvnika, onih koji ne znaju za Boga i pravdu i istinu", rekao je vladika. Prisutan je bio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petrović koji je rekao da "Evo i posle 22 godine još uvek traje žetva i trajaće u ovde u Starom Gracku sve dok oni koji su počinili ovaj zločin ne budu odgovarali", rekao je Petrović. Za ovaj zločin niko nije osuđen. Policija Unmika je 2007. godine uhapsila Mazljuma Bitićija zbog sumnje da je učestvovao u tom zločinu, ali je dva meseca kasnije pušten iz zatvora zbog nedostatka dokaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: