Ljiljana Smajlović podnela ostavku u Udruženju novinara Srbije

Predsednica Suda časti Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović podnela je danas ostavku na tu funkciju.

Izvor: Beta

Petak, 23.07.2021.

14:38

Ljiljana Smajlović podnela ostavku u Udruženju novinara Srbije
Printskrin: TV Prva

Ona je navela u mejlu Komisiji za žalbe Saveta za štampu da je njen "položaj postao neizdrživ" od kada je za predsednika tog udruženja izabran "državni službenik".

"U Kodeksu novinara piše da je sa novinarskom profesijom nespojiv rad u državnim organima. Izvinjavam se na zakašnjenju sa kojim podnosim ovu ostavku. Nisam unapred bila svesna da ću da se štrecnem kad god se UNS javno pozove na Kodeks novinara Srbije", navela je Ljiljana Smajlović.

Skupština Udruženja novinara Srbije (UNS) izabrala je krajem maja ove godine za novog predsednika tog udruženja Živojina Rakočevića, novinara iz Gračanice i direktora tamošnjeg Doma kulture.

Kandidaciona komisija UNS, čiji je Ljiljana Smajlović bila član, odbila je pred izbore u tom udruženju Rakočevićevu kandidaturu, ali je ta odluka osporena na Izbornoj skupštini UNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: