Vulin: Šta će se desiti ako milion Srba potpiše peticiju - da li će se taj zatvor zvati BiH?

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na odluku odlazećeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka .

Izvor: Tanjug

Petak, 23.07.2021.

18:52

Vulin: Šta će se desiti ako milion Srba potpiše peticiju - da li će se taj zatvor zvati BiH?
Foto: Screenshot/TV B92

Vučin je poručio da se istina ne može nametnuti zakonom i da je Incko rešio da Srbe "ućutka" i zabrani im da govore istinu o građanskom ratu u BiH.

"Na samom kraju mandata, Incko je rešio da se osveti svim narodima u BiH i da zemlju koju nije zavoleo, niti je bilo čime dobrim zadužio, uznemiri i podstakne rasprave i podele", naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

On je upitao i šta će se desiti ako milion Srba iz Republike Srpske potpiše peticiju u kojoj svedoči da genocida nije bilo, hoće li svi ići u zatvor i kako će se zvati zatvor u kome će za istinu stradati milion Srba.

"Da li će se taj zatvor zvati BiH? Da li se zabrana svedočenja istine odnosi samo na Srbe u BiH, da li će na Interpolovoj poternici završiti i Srbi iz Srbije i svi drugi slobodnomisleći ljudi koji ne priznaju ono čega nije bilo? I da li će ovaj zakon poslužiti za konačni obračun sa Aleksandrom Vučićem i svima nama koji ne damo da Srbi postanu narod genocida?", pita Vulin.

Takođe, pita i šta će reći Incko i oni koji ga podržavaju, ako Srbija donese zakon o zabrani priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne države i na poternicu stavi sve koji o Autonomnoj pokrajini KiM govore kao o državi Kosovo.

"Ako ima razuma, Inckova osveta narodima u BiH će biti, ili sprečena, ili ignorisana“, naveo je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: