Brnabić: Pravi se momenat da je sve u redu ako se nešto desi; Vučić je juče dobio jasnu poruku

Beograd -- Premijerka Srbije izjavila da je postalo relevantno šta je Belivuk rekao o predsedniku Srbije, a ništa od onoga što stoji u istrazi - da je ubica i koljač.

Izvor: B92
Podeli
Foto Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević
Foto Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila danas, upitana kako se sada pojavio navodni iskaz Belivuka u Kriku, rekla da je u pitanju velika nervoza.

Država je krenula na mafiju i predsednik Srbije je rekao da neće dozvoliti da nas ucenjuju mafijaši. Ono što ja vidim tu kao tendenciozno, a što opozicioni mediji nisu pomenuli je da je Belivuk zapretio da će isprtičati još detalja ako se još ljudi ne opameti.

"Zamislite vi kakva je to pretnja - ja ću dalje lagati ako ne smanjite pritisak. Ali Vučić im je jasno odgovorio: ’Morate još bolje da lažete’“, rekla je premijerka Brnabić.

Pravi cilj navodnog iskaza koji se u četvrtak pojavio na portalu Krika, a u kom Belivuk optužuje Vučića i da je od njega "tražio određene usluge", prema rečima Brnabić je upravo rušenje Vučića po svaku cenu, pa i ako je za to potrebno da u tome bude psihopata i koljač.

"Da pojasnim, da bude kristalno jasno, nije ovde problem njegov iskaz, da ne otvaramo sad pitanje kako je Krik došao do tog iskaza i koliko je to dobro da se to u istrazi objavljuje, niti u to da je reč o iskazu osvedočenom koljaču i psihopati koji se smeje pored žrtava, sve to ako prenebregnemo i kažemo da se fokusiramo na to što je ’samoinicijativno’ rekao o Vučiću i njegovo porodici i nekim ljudima iz njegove porodce i odjednom je relevantno samo to. Nije relevantno što je u iskazu rekao da nije ubica i koljač već samo navijač“, rekla je premijerka.

Dakle, nastavila je ona, ključna stvar je i u tome kako je opozicija reagovala i mediji koji su u rukama opozicje. Kada bi nešto tako objavio neki tabloid i kada tako nešto objavi Krik, nije isto jer se onda navodno odmah pokreće istraga. "To je licemerno", rekla je premijerka.

Premijerka je rekla i da je primetila da je u iskazu Veljka Belivuka koji se pojavio u medijima direktno zaštitio određene ljude kao što je Dijana Hrkalović. "On (Belivuk) je u iskazu pomenuo Aleksandra Vučića, Andreja Vučića, Darka Glišića, Aleksandra Vulina i mene i zaštitio direktno određene ljude kao što je Dijana Hrkalović. Suština je kako je opozicija reagovala i šta su mediji u rukama opozicije napravili od iskaza koljača", rekla je Brnabić na TV Pink.

Ona je dodala da je Belivuk dobio instrukcije da napadne Vučića i diskredituje njegovu porodicu, navodeći da je reč i rušenju Vučića, koji se bori protiv mafije, i to po svaku cenu.

Reč je o klanu, podseća ona, o kriminalnom klanu koji je uvezen iz Crne Gore. "Šef im je Zvicer, a ko stoji iza Zvicera i ko mu je dao moć, videće se", kaže Brnabić.

"Pravi se momenat da je sve u redu ako se nešto desi. Vujčić je preko Krika dobio jasnu poruku – ostavi se toga, nemoj da se kačiš s mafijašima i tajkunima ili ćemo nastaviti...Ali on im je jasno odgovorio da ovu državu neće voditi ni tajkuni, ni kriminalci i neće o dodlučivati niti oni, niti strane ambasade", istakla je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu