Oglasio se ministar unutrašnjih poslova Srbije

Ministar unturašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio da je odbrana Veljka Belivuka "politička" i da je takva jer je "istraga protiv njega ozbiljna".

Izvor: Beta

Petak, 23.07.2021.

09:03

Oglasio se ministar unutrašnjih poslova Srbije
Foto: Screenshot/TV B92

Vulin je, gostujući jutros na RTS, podsetio da se Belivuk smatra odgovornim za pet ubistava, otmice i dilovanje drogom.

"On je pokušao da ovim uceni predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nas nekoliko kako ne bi dobili doživotne robije", rekao je Vulin za Radio televiziju Srbije.

Vulin je rekao da to što je objavio fotografije žrtava zločina za koje se sumnjiči Belovukova grupa ne može da ugrozi istragu i da je bilo potrebno.

"Zamislite da nisu objavljene, da ništa od toga ne znamo, već da imamo samo izjavu Belivuka, možda smo mi stvarno kriminalci. Mesecima slušamo da nema svedoka, dokaza", rekao je Vulin.

Ocenio je da je objavljivanje fotografija u medijima bilo potrebno, jer kako je rekao "borba se vodi i medijima".

"Da nismo objavili, danas bi Belivuk bio heroj. I sad ga prave herojem sa slikama gde kolje čoveka, šta bi tek bilo da tih fotografija nema", rekao je Vulin.

Povodom navoda o tome da je pomagao vlasti, koje je objavio portal Krik iz iskaza Belivuka u tužilaštvu, Vulin je rekao da je "Krik pokušao da od Belivuka napravi sveca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: