Džonson: Razmotrite naše predloge

Boris Džonson danas je pozvao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen da ozbiljno razmotri britanske predloge.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2021.

14:52

Džonson: Razmotrite naše predloge
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Ona treba da razmotri predloge o promeni načina na koji sporazum o Bregzitu reguliše trgovinu sa Severnom Irskom kako bi se izašlo iz ćorsokaka.

"Premijer je izneo stav da je način na koji protokol trenutno operiše neodrživ. On je naveo da se rešenja ne mogu naći kroz postojeće mehanizme protokola i zato smo mi izneli predloge da se to značajno izmeni", rekao je Džonsonov portparol novinarima, komentarišući telefonski razgovor koji su ranije danas imali Džonson i Ursula fon der Lajen, preneo je Rojters.

"On je pozvao EU da ozbiljno razmotri te predloge i da sarađuje sa Britanijom na tome. Postoji ogromna mogućnost da se nađu razumna, praktična rešenja za teškoće sa kojima su suočeni građani i firme u Severnoj Irskoj, kao i da se odnos između Ujedinjenog Kraljevstva i EU postavi na bolju osnovu", dodao je portparol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: