Zaraženima od koronavirusa naplaćivali krevete u bolnici

Peruanska policija saopštila je da je uhapsila kriminalnu grupu koja je pacijentima obolelim od koronavirusa u državoj bolnici naplaćivala krevet 21.000 dolara.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2021.

12:05

Zaraženima od koronavirusa naplaćivali krevete u bolnici
Ilustracija, foto: EPA-EFE/Giuseppe Lami

Uhapšeno je devet osoba u raciji uključujući i administratore bolnice "Giljermo Alemnara Irigojen" u Limi, piše Rojters.

Prevara je otkrivena nakon što je brat jednog pacijenta podneo žalbu policiji zbog naplate kreveta i intenzivne nege 20.783 dolara. Ministar zdravlja Oskar Ugarte rekao je novimarima da prevara opravdava trenutne posledice i da "ne možemo pregovarati sa životima ljudi".

Skandali o korupciji za vreme pandemije su se dešavali i ranije kada su neki najviši zvaničnici dobijali "VIP" vakcinacije nakon čega su ministri zdravlja i ministri spoljnih poslova podneli ostavke. Bolnica koja je umešana u skandal pruža besplatnu negu i ima kapacitet od 80 kreveta na intenzivnoj nezi.

Peru je krajem maja utrostručio broj smrtnih slučajeva obolelih od koronavirusa, oko 100.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: