"Dvoličnost Prištine i jalovost"

Ministarstvo kulture i informisanja osudilo je napad na Crkvu Svetog Petra i Pavla u Brodu kod Štrpca.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Grafit "OVK" u pravoslavnom hramu na KiM FOTO

Ovaj resor osudio je skrnavljenje i ispisivanje grafita terorističke organizacije OVK i "ukazuje na povećan stepen ugroženosti srpske verske i kulturne baštine na Kosovu i Metohiji".

"Uporedo sa agresivnom kampanjom zloupotrebe kulture i srpskog kulturnog i verskog nasleđa koju Priština vodi prema međunarodnim organizacijama, svedoci smo svakodnevnog ugrožavanja objekata Srpske pravoslavne crkve. Ovaj vandalski čin, koji predstavlja jasnu poruku pretnje, istovremeno raskrinkava dvoličnost Prištine u njihovom jalovom pokušaju prikazivanja stanja na Kosovu i Metohiji kao sigurnog za srpsko stanovništvo i spomenike kulture", stoji u saopštenju ministarstvu kulture i informisanja.

"Potpuno suprotno tim namerama da se takozvana lažna država predstavi kao toleralnta i multikulturalna, koja tobože garantuje prava svima, na ovaj način još jednom na delu pokazuje da nije u stanju da štiti crkve i manastire Srpske pravoslavne crkve od kontinuiranih napada i nasrtaja. Ministarstvo kulture i informisanja zahteva hitno rasvetljavanje ovog događaja i kažnjavanje počinilaca u cilju suprostavljanja ekstremizmu i nasilju", dodaje se u objavi za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu