Božić: REM će biti kompletan i odlučivaće nezavisno

Skupština Srbije u popodnevnom delu sednice počela je raspravu o izboru člana Saveta REM-a, a kandidati su Božidar Zečević i Stanko Crnobrnja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Profimedia
Ilustracija: Profimedia

Predsednica Odbora za kulturu i informisanje Sandra Božić rekla je da će Savet REM-a koji ima devet članova, posle današnjeg izbora jednog člana, raditi u punom sastavu i pre svega nezavisno odlučivati o svom delokrugu rada.

Ona je podsetila da je jedan od osnovnih zadataka REM-a da unapređuje kvalitet i raznovrsnost usluga elektronskih medija, da zaštiti razvoj slobode mišljenja i izražavanja u cilju zaštite interesa javnosti u ovoj oblasti kao i zaštite korisnika usluga elektronskih medija”, istakla je Božić.

Ona je podsetila da su u decembru prošle godine izabarna tri člana Saveta REM-a.

Božić je kazala da su na sednici Odbora za kulturu i informisanje obavljeni razgovori sa kandidatima, navodeći da i Stanko Crnobrnja i Božidar Zečević imaju iskustva u radu i da su u pitanju nijanse ko je bolji predlog od njih dvojice.

Ona je navela da je na mnogo načina dokazano da je REM nezavisan, navodeći da su ispoštovana inicijativa u međustranačkom dijalogu, te da su izabrani profesionalci.

Kaže da to dokazuje i sama raznovrsnost mišljenja u samom Savetu REM-a.

Božić je kazala da bi Dragan Ðilas, Marinika Tepić, a sve češće i Vuk Jeremić, da slobodu govora zamene rušenjem televizija i podsetila da je lider Narodne stranke nedavno izjavio da će ukoliko dođe na vlast srušiti zgradu Pinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu