Vučić: Niko od njih nikada me neće uplašiti, boriću se istinom do poslednjeg daha VIDEO

Vučić je komentarisao navode koji su osvanuli u medijima, da je Veljko Belivuk navodno izjavio na svedočenju da je državni vrh od njega tražio usluge.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2021.

13:02

Vučić: Niko od njih nikada me neće uplašiti, boriću se istinom do poslednjeg daha VIDEO
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Predsednik Srbije je rekao da ti navodi apsolutno nisu tačni i da je njegovo ime namerno pomenuto, a da nije pomenuto ime onih koji su s Belivukom sarađivali.

"Jedan fini gospodin je prvo rekao da nikoga nije ubio i zaklao i da su to fina gospoda kojima je smestio režim i da su sve to radili u dogovoru sa mnom. Onda je jedan rekao da smo se sastajali u stanu na Zvezdari, a drugi da smo se sastajali u kući u Ritopeku", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše tvrdnje Belivuka.

"Razmišljao sam da li da odgovorim, ali obratiću se naciji uskoro, povodom ovog pitanja, treba mi 48 sati", istakao je on i dodao da je spreman da javno ode na poligraf i da svim nadležnim organima da izjavu "pa da svi vide koliko govori istinu".

Vučić je istakao da, ako se video s njima na bilo kojoj lokaciji, ili razgovarao sa njima, ne samo da je spreman da se skloni sa mesta predsednika, već i sam da se prijavi i ostane zatvoru do kraja života.

"Zašto su izabrali takav način odbrane - nisu ga oni smislili, već oni koji im donose poruke. Obelodanićemo kako mafijaški konsiljere donosio te poruke", najavio je on.

Igra na političku kartu

Prema njegovim rečima, logično je da se sve to dešava jer Belivuk i Miljković pokušavaju sebe da izvuku na političku kartu jer su i do sada imali političku podršku u pojedinim medijima.

"Očekujem sada da Belivuk bude kandidat za predsednika, a Marko 'mesar' za premijera jer su toliko zadužili neke", rekao je Vučić.

Dodao je i da mu je drago što su njega pomenuli. "Sramota me je da kriminalcima odgovaram. Svakom je jasno da su mene pomenuli jer se sa mnom nisu viđali a nisu one s kojima su se viđali".

Nikada ih nisam video, niti se s njima sastajao, naglasio je predsednik i dodao da država ima još dokaza, među kojima su i oni da je grupa Belivuka planirala još jedno ubistvo.

Tužilaštvo ima, kako kaže, dovoljno dokaza da ta kriminalna grupa, za koju je rekao i da je najmonstruoznija, nikada ne izađe iz zatvora.

"Videćete sve ćemo pokazati, kada ljudi vide šta su sve radili. Ovo do sada su ‘sitnice’. Oni se zvanično terete za pet ubistava a imaju ih 40", navodi Vučić i poručuje:

"Znao sam kako će da usledi i koliko godina će se voditi kampanja protiv mene. Prvi put kada sam izgovorio da ne razumem kako je moguće da se promenio DNK nalaz u vezi ubistva na šinama, kreće moje prisluškivanje, kampanja kako sam spasavao neke žene od sudova što su bile moje ljubavnice ili šta drugo, do toga da sam imao odnose sa muškarcima, nekim voditeljima."

"Tražili su sve vreme od mene suštinski da plaćam reket. I u ovim tekstu kažu 'ako se Vučić ne opameti'. Neću da plaćam reket, nastaviću da pokazujem narodu da ćemo da pobedimo ubice, kriminalce, i sve pomagače, kako političke, tako i medijske i sve druge. Neću da se povlačim pred ubicama i koljačima, i njihovim političkim pomagačima", poručio je on.

Vučić je kazao da će se "boriti dok je živ, boriti za slobodnu Srbiju, i da nikada neće imati bilo ko pravo da ubija nekoga".

Još jednom je ponovio da će obelodaniti veze sa mafijaškim konseljereom, koji se juče, i pre dva i tri dana sastao sa kriminalcima ugovarajući kakvu će kampanju da vode protiv njega.

"Ma koliko meni bilo teško tućiću se protiv ubica, ako ništa ponosan sam na činjenicu što su mene videli kao najvećeg neprijatelja, nekog koga ne mogu da potkupe i uplaše. Niko od njih nikada me neće uplašiti, boriću se istinom do poslednjeg daha", rekao je on.
Vučić se oglasio video porukom na Instagram profilu avucic na kojem je objavljen deo današnjeg govora.

"Neću da plaćam reket, nastaviću da pokazujem narodu da ćemo da pobedimo ubice, kriminalce, i sve pomagače, kako političke, tako i medijske i sve druge. Neću da se povlačim pred ubicama i koljačima, i njihovim političkim pomagačima.

Ma koliko meni bilo teško tući ću se protiv ubica, ako ništa ponosan sam na činjenicu što su mene videli kao najvećeg neprijatelja, nekog koga ne mogu da potkupe i uplaše. Niko od njih nikada me neće uplašiti, boriću se istinom do poslednjeg daha", poručio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: