Ruski bombarderi iznad Barencovog i Norveškog mora

Dva ruska strateška raketna bombardera tipa TU-169 izvela su redovan let iznad neutralnih voda Barencovog i Norveškog mora.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.07.2021.

19:12

Ruski bombarderi iznad Barencovog i Norveškog mora
EPA-EFE/ SERGEI CHIRIKOV/ arhiva

Let je trajao oko sedam sati, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

"Na nekim delovima rute na kojoj su leteli ruski bombarderi imali su pratnju lovaca F-16 norveškog ratnog vazduhoplovstva, ali su ruski lovci MIG-31 Ruske severne flote pružili dodatnu podšku ruskim bombarderima tokom leta", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ruski strateški bombarderi redovno izvode letove iznad neutralnih voda Arktika, Severnog Atlantika, Crnog i Baltičkog mora i Pacifika, prenosi TAS.

Ministarstvo odbrane Rusije predočava da se ruske vazduhoplovne snage strogo pridržavaju međunarodnih propisa u korišćenju vazdušnog prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: