U Hrvatskoj uhapšen Pero Vincetić za ratni zločin nad Srbima

U Hrvatskoj je uhapšen Pero Vincetić nekadašnji prpadnik HVO, koji se tereti za ratne zločine u Orašju nad žrtvama srpske nacionalnosti.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

17:29

U Hrvatskoj uhapšen Pero Vincetić za ratni zločin nad Srbima
Foto: Epa Christian Bruna

Tužilaštvo BiH Vincetića optužnicom tereti za ratne zločine silovanja i seksualnog zlostavljanja na području Orašja, kao i druge ratne zločine.

Tužlaštvo je saoštlo da je obavešeno da je u Hrvatskoj, na području Osiječko-baranjske županije, uhapšen osumnjičeni Pero Vincetić, zvani "Konj" (1968.), koji se tereti za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava počinjene nad civilnim žrtavama na području Orašja 1992. i 1993. godine.

Navodi se da je Vincetić, koji koristi identitet Marko Vidović, uhapšen u okviru regionalne saradnje u procesuiranju predmeta ratnih zločina, preeli su sarajevski mediji.

Iz Tužilaštva su, u skladu s Protokolom o saradnji, kolegama u DORH-u ranije predati dokazi za krivično gonjenje osumnjičenog koji je duže vreme nedostupan bh. pravosuđu i, prema operativnim podacima, nalazi se na području Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: