"Nisam smenjen" i "Neka nam je Bog u pomoći"

Rektor bogoslovije Sveti Petar Cetinjski Gojko Perović demantovao je danas da je smenjen sa te pozicije.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

12:24

Eillen_1981/depositphotos/Ilustracija

Portal Vidovdan, blizak samom vrhu Srpske pravoslavne crkve, objavio je da su pojedini mediji u Crnoj Gori preneli da je Beogradska patrijaršija smenila rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića i poslala ga u Podgoricu, gde će biti starešina Crkve Svetog Đorđa.

"Nema nikakvih smena, kazni, suđenja, niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba. Ne znam čemu služe i kome dobro mogu doneti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada", rekao je Perović za "Svetigoru", kako prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

Dodao je da je sve što se radi transparentno.

"Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: 'Neka nam je svima Bog na pomoći'", kazao je Perović.

Dodao je da se Bogoslovija redovnim aktivnostima priprema za početak nove školske godine i da se trenutno radi na adaptaciji školskih prostorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: