Ministarka sa tzv. Kosova: "Očekujemo dobre vesti iz Grčke"; "Ne sumnjam u to da ćemo dobiti priznanje"

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala tvrdi da Prištinu uskoro ocekuju "dobre vesti" iz Grčke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.07.2021.

23:20

Ministarka sa tzv. Kosova:
EPA/KUSHTRIM TERNAVA

Poručuje i da sarađuje i sa drugim državama članicama EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

Gervala za RTK nije precizirala kada se očekuju te "dobre vesti", ali je ocenila da su odnosi Prištine i Atine u blagom usponu.

"Sa Grčkom smo na dobrom putu da konsolidujemo način na koji smo predstavljeni. Pregovaramo da to još više ojačamo. Ne mogu da kažem ni datume, ni mesece, ni nedelje, jer nije ozbiljno govoriti o stvarima koje bi mogle da se dogode u budućnosti, spekulišući sa datumima. Ali, mogu da vam kažem da smo sa Grčkom na vrlo dobrom putu. Uskoro ćemo imati dobre vesti iz Grčke", rekla je Gervala.

Ona je navela da se sastala sa ministrima spoljnih poslova iz pet članica EU, koje ne priznaju nezavisnost Kosova i koje je, kako tvrdi, "priterala uza zid" i rekla im da treba da priznaju nezavisnost Kosova.

"Ne sumnjam u to da ćemo dobiti priznanje od ovih država, ali ne mogu da kažem kada. Na dobrom smo putu", navela je Gervala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: