Krivokapić sprema "temeljnu prevaru"?

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić je iz "svog" novog predloga Temeljnog ugovora izbacio činjenicu o istorijskom kontinuitetu SPC u Crnoj Gori.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.07.2021.

13:19

Krivokapić sprema
Foto: EPA-EFE/ Christian Bruna

To je izjavio istoričar Aleksandar Raković. S tim u vezi, kazao je Raković, potpisivanje Temeljnog ugovora sada je dalje nego ikada.

"Krivokapić očito ima nameru da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom kao institucijom koja je u Crnoj Gori prisutna od vremena Kraljevine SHS, a ne od 1219. kada je Sveti Sava osnovao Zetsku episkopiju", rekao je Raković za TV Pink.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je sve u vezi sa novim Krivokapićevim Temeljnim ugovorom ocenio kao "veliku prevaru".

"Desilo se nešto što nismo verovali da bi moglo da se desi tim pre što su nas uveravali da je Krivokapić sigurna ruka za potpisivanje Temeljnog ugovora i donošenje izmenjenog zakona o slobodi veroispovesti", rekao je Mandić i dodao da je upravo zbog toga pokrenut proces promena u Crnoj Gori.

"Ovo je velika škola za srpski narod, političare, ali i one koji su predložili Krivokapića za nosioca izborne liste", rekao je Mandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: