Opet upozorenja RHMZ; U naredna dva dana...

Danas i sutra se zadržava nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, upozorava RHMZ.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 19.07.2021.

07:34

Opet upozorenja RHMZ; U naredna dva dana...
Foto: Shutterstok/Nebojsa Markovic

Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom, jakim vetrom i velikom količinom padavina.

Na manjim bujičnim vodotocima na slivovima Jadra, Кolubare, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Ravanice, Mlave i Timoka sa pritokama tokom 19. i 20. jula mogući su kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa manjim lokalnim izlivanjima.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je rano jutros dva nova upozorenja, meteorološko i hidrološko.

Naime, kako se navodi na sajtu RHMZ, do utorka će se zadržati nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, plјuskova i grmlјavine, a lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom, jakim vetrom i velikom količinom padavina.

Takođe, upozorava se i na to da su na manjim bujičnim vodotocima na slivovima Jadra, Kolubare, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Ravanice, Mlave i Timoka sa pritokama tokom 19. i 20. jula mogući su kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa manjim lokalnim izlivanjima.

Zbog toga je na snazi narandžasti meteo alarm, osim u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji, gde je upaljen crveni meteo alarm.

Prognoza

U Srbiji danas umereno do potpuno oblacno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Sredinom dana, posle podne i uveče očekuje se lokalna pojava nepogoda sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i pojačanim vetrom u zoni pljuska.

Vetar slab i umeren, severni i severoistocni, uveče u skretanju na severozapadni i zapadni. Najniža temperatura od 17 do 22 C, najviša dnevna od 25 do 29 C, na istoku malo toplije, do 32 C, saopštio je Republički hidrometeorolški zavod.

U Beogradu umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, a od sredine dana i sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, uveče u skretanju na severozapadni i zapadni.

Najniža temperatura oko 20 C, najviša dnevna oko 27 C. Izgledi vremena za sedam dana, do 26. jula: U utorak promenljivo oblačno mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, ponegde se očekuje i veća količina padavina.

Pre podne na severu, a sredinom dana, posle podne i uveče i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Od srede pretežno sunčano, posle podne ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Temperatura oko prosečnih vrednosti, krajem sedmice u porastu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: