Kon upozorava: Bolnice pune za 7 dana, broj zaraženih četvorocifren u jednom danu

Za tri nedelje brojevi zaraženih koronavirusom mogu postati četvorocifreni u jednom danu, upozorava epidemiolog dr Predrag Kon.

Izvor: B92

Subota, 17.07.2021.

14:16

Kon upozorava: Bolnice pune za 7 dana, broj zaraženih četvorocifren u jednom danu
Screenshot/TV Prva

Kako dalje navodi, bolnice će verovatno početi da se pune već za 7 dana.

"Za one za koje sam sotona, prodana duša, izdajnik, po kojima se zlurado radujem ponovnom porastu kovida 19, molim, pa i insistiram da se usredsrede na jedinog protivnika svih nas, a to je virus, ovog puta u delta varijanti. Za tri nedelje mogu brojevi novozaraženih postati četvorocifreni u jednom danu, a bolnice će verovatno početi da se pune već za 7 dana", kaže dr Kon i dodaje:

"Nema vremena za premišljanje, hitno bi trebalo početi sa obaveznom vakcinacijom zdravstvenih radnika, a zatim i ostalih grupa stanovnika koji su u posebnom riziku ili su u prilici da masovno zaražavaju druge zbog prirode posla koji obavljaju. Za one koji me optužuju da širim paniku... Kada vatra započne sakrijete se i ne gledate... Samo da niko ne vidi... Manite se toga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: