Abazović poručio Rami: Ne menjajmo granice, neka budu nevidljive

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, tokom susreta s albanskim premijerom Edijom Ramom, rekao je da je naša dužnost da "idemo korakom napred".

Izvor: B92

Petak, 16.07.2021.

12:50

Abazović poručio Rami: Ne menjajmo granice, neka budu nevidljive
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

"Naša dužnost je da idemo korakom napred, jer naše zemlje imaju ogroman turistički potencijal. Ne menjajmo granice, učinimo ih nevidljivim", saopštio je Abazović, nakon susreta s Ramom, na čiji poziv boravi u Tirani.

Abazović je u razgovoru sa Ramom konstatovao da su sveukupni međudržavni odnosi veoma dobri, da se zasnivaju na prinicipima prijateljstva i saradnje, ojačani partnerstvom u Alijansi i zajedničkim ciljevima u regionalnoj ravni i evropskoj perspektivi.

Naglasio je potrebu jačanja ekonomskih odnosa, realizacije zajedničkih projekata i valorizacije brojnih potencijala, što predstavlja značajan prostor za unapređenje dalje saradnje.

Albanski premijer je rekao da obe zemlje imaju jasnu viziju evropske i prosperitetne budućnosti, što su pokazale svojim punopravnim članstvom u NATO i nastojanjem da budu deo EU.

Abazović i Rama su se saglasili da bi zajednički projekat izgradnje mosta na Bojani, između Štoja i Velipoje, umnogome doprinio mobilnosti ljudi i privlačenju stranih investirora na tom atraktivnom području.

"Takođe, sagovornici su razmatrali mogućnosti valorizacije Skadarskog jezera, konstatujući da se radi o izuzetno vrednom prirodnom potencijalu. Govorilo se i o skorijem svečanom otvaranju graničnog prelaza Zatijebač, koji će povezati Podgoricu sa plavo-gusinjskim krajem, ali i dodatno učiniti pristupnim krajnji sever Albanije", saopšteno je iz Vlade.

Abazović i Rama su se saglasili da se odnosi na političkom nivou mogu oceniti veoma dobrim i podrazumijevaju česte kontakte na najvišem i radnom nivou, saradnju u okviru integracionog procesa, s obzirom na to da su zajednička i spoljnopolitička usmerenja i posvećenost regionalnoj saradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: