Lokalizovan požar kod Nove Varoši i Priboja, ali ne i ugašen

Veliki šumski požar koji je izbio pre tri dana na planini Crni vrh kod Priboja nadljudskim naporima vatrogasnih ekipa konačno je stavljen pod kontrolu

Izvor: RINA

Petak, 16.07.2021.

11:47

Lokalizovan požar kod Nove Varoši i Priboja, ali ne i ugašen
Foto: RINA

Međutim, nije potpuno ugašen. Vatrogasci su i dalje na mestima gde postoji mogućnost ponovnog izbijanja vatre.

"Obišli smo teren, nakon nekoliko dana možemo reći da je vatrena stihija stavljena pod kontrolu. U pomoć vatrogascima pristigle su i ekipe Srbijašuma. Dok ne prođe potpuna opasnost od ponovnog izbijanja vatre, dežuraće vatrogasci. Nadamo se da će potpunom gašenju tinjajućih požara doprineti i najavljene padavine", izjavio je za agenciju RINA Boris Mrdović načelnik Štaba za vanredne situacije u Priboju.

Požari se nisu proširili do domaćinstava koja se nalaze u obližnjim selima i nije bilo povređenih.

"Vatragasci koji su bili na terenu zaista su uložili velike napore da bi u jako otežanim uslovima uspeli da vatru stave pod kontrolu", rekao je Mrdović.

Nakon nekoliko dana i požari u novovaroškom selu Rutoši su stavljeni pod kontorlu, a u akciji je učestvovalo oko 50 vatrogasaca. Kolegama iz Nove Varoši pridružili su se vatrogasci iz Užica, Kragujevca ii Kruševca. Gašenje je otežavao jak i vetar, ali i zapaljena borova šuma.

Pretpostavlja se da je u vatrenoj stihiji kod Priboja i Nove Varoši stradalo oko 200 hektara pod šumom, a uzrok je najverovatnije grom koji je zapalio drveće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: