Vučić: Idemo na treću dozu, neka jasno kažu; nešto ćemo morati da preduzmemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da Srbija ima 1.300.000 slobodnih vakcina i naglasio da im ne ističe rok.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2021.

11:32

Vučić: Idemo na treću dozu, neka jasno kažu; nešto ćemo morati da preduzmemo
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

On je prilikom otvaranja Zdravstvenog centra u Borči rekao da ćemo morati izgleda da idemo i sa trećom dozom, zbog čega je zamolio epidemiologe i lekare da o tome donesu jasnu odluku.

"Ne treba nam da opet zatvaramo zemlju."

"Možemo odmah da vakcinišemo koliko nam kapaciteti dozvoljavaju, 100.000 ljudi u jednom danu", rekao je predsednik Srbije i pozvao sve one koji se nisu vakcinisali da to učine.

"To ne znači da se mi, koji smo vakcinisani, nećemo zaraziti, ali su nam šanse da preživimo ako se opet zarazimo preko 90 odsto", istakao je Vučić, koji je naglasio da svima koji su se vakcinisali nije ništa.
Antivakcinalistima je pak poručio: "Molim vas ko boga da prekinete sa takvim neodgovornim stvarima i ponašanjem. Imaćemo i uskoro i petu vakcinu, nabavili smo Modernu, u oktobru nam stiže. Izaći ćemo uskoro i s vakcinom kod nas proizvedenom, a očekujem i početak punjenja kineske", rekao je Vučić.

"Rastu nam brojevi", upozorio je on i dodao da rastu svuda, a ne samo u Srbiji.

"Ne znam šta ćemo. Čuo sam mnogo predloga da naplaćujemo lečenje onima koji nisu a zaraze se koronavirusom, a ja to ne mogu da prihvatim. Ali nešto ćemo morati da uradimo da tu dozu neodgovornosti suzbijemo", zaključio je on.

Upitan da li će ipak podržati parcijalnu obaveznu vakcinaciju, koja bi bila obavezna za pojedine sektore, poput na primer zdravstvenih radnika, on je rekao da ipak ne može da podrži nikakve diskriminatorne mere, ali je dodao i da to ne znači da ih neće biti.

"Pratimo odluke Sebastijana Kurca i Emanuela Makrona, ali i Nemačke, ali pitanje je kako da ne povredimo Ustav", kaže Vučić i dodaje da se odluka mora biti takva da poveća sigurnost građana ali i da ne povredi prava onih koji su nedisciplinovani i neodgovrni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: